joi, 22 iulie 2010

De astazi, orice s-ar intampla, sunt LEU !!!!

De fapt , de maine vei fi leu in adevaratul sens al cuvantului.
Eram sigura ca de astazi incepe zodia LEULUI (si toata lumea mi-a confirmat)si cand colo ....
 acum , Sergiulica ,sa nu ne faci vreo surpriza .... fii leu pana la capat.  
 Caut tot ce se poate despre aceasta zodie ca sa pot sa-mi conturez si eu o idee despre tine (glumesc - eu stiu deja multe , noi ne cunoastem , nu-i asa ?)
Zodia Leu
23 iulie - 22 august
Caracteristica generala a zodiei Leu: semn pozitiv, masculin
Element definitoriu pentru zodia Leu: Foc
Calitate definitorie pentru zodia Leu: semn Fix (stabilitate)

Planetele si zodia Leu
• Planeta guvernatoare: Soarele
• Planeta carierei profesionale: Venus
• Planeta dragostei: Uranus
• Planeta câstigurilor financiare: Mercur
• Planeta sanatatii si a muncii: Saturn
• Planeta casei si a familiei: Pluton
Culorile zodiei Leu: auriu, portocaliu, rosu
Pietre pretioase caracteristice pentru zodia Leu: ambra, crisolit, diamant galben
Metale caracteristice pentru zodia Leu: auriu
Ziua cea mai favorabila pentru zodia Leu: duminica

Principalele calitati ale zodiei Leu: calitati de conducator, siguranta de sine, generozitate, creativitate
Cea mai puternica dorinta a nativului din zodia Leu: sa straluceasca, sa fie în prim plan
Defecte ale nativului din zodia Leu: aroganta, vanitate

Relatii între zodia Leu si alte zodii
• Compatibilitate generala foarte buna cu zodiile: Berbec, Sagetator (acum intelegi de ce te voiam Leu neaparat ? de fapt visam sa fii berbec , dar e foarte bine si asa .... Fainu o sa sufere de o cadere masiva de par in urmatorii ani : )
• Compatibilitate generala redusa cu zodiile: Taur, Scorpion, Varsator
• Compatibilitate foarte buna pe plan profesional cu zodia: Taur (el e bunicu de la Slatina , ai ce invata de la el )
• Compatibilitate foarte buna pe plan emotional cu zodia: Scorpion
• Compatibilitate foarte buna pe plan financiar cu zodia: Fecioara (stii tu ce stii )
• Compatibilitate foarte buna pentru casatorie si/sau parteneriate cu zodia: Varsator
• Compatibilitate foarte buna pentru proiecte de creatie cu zodia: Sagetator
• Compatibilitate foarte buna pe plan spiritual cu zodiile: Berbec, Rac (iarasi eu ... ce bine .. o sa ne intelem super ... exact cum visam . si mai e si nasu ..... punct ochit , punct lovit )
Personalitatea zodiei Leu
Nativul din zodia Leu este încrezator în propriile forte, mândru, generos; stie sa îsi reprezinte interesele, îi place sa atraga atentia, poate fi condescendent. Nativul Leu este constient de propria valoare si este mereu preocupat ca meritele sa-i fie recunoscute în mod corespunzator si sa iasa în evidenta. Are o mare nevoie de respect. Este ambitios si creativ. Stie sa îsi creeze aparitii de efect. Vrea sa fie "vioara întâi", îsi organizeaza succesul, cauta prestigiul social. Este drept si marinimos.

Uneori, nativul din zodia Leu poate parea arogant. Amorul propriu si auto-admiratia îl pot costa simpatia celor din jur. Îi plac aparitiile teatrale, iar în familie tinde sa adopte rolul de stapân. Sentimentele sale puternice îl pot duce la speculatii si aventura. Poate fi egoist.

Sanatate : Vitalitatea nativului Leu este remarcabila; totusi, este sensibil la stres, care îi poate provoca tulburari cardiace. Este predispus la afectiuni ale sângelui, ale maduvei osoase si ale încheieturilor. Insuccesele îi pot afecta sanatatea.
FIXURI SI OBSESII ZODIACALE :
LEU
23 iulie - 22 august "NU-S FRUMOS?"
Cum e zodia asta? : Leul are, intr-adevar, o mare fixatie: propria-i persoana. Dac-ar fi dupa el, chiar si Soarele ar trebui sa se invarta in jurul lui!
Ce "PASARELE" are?
Obsedat sa placa, sa fie remarcat, admirat, apreciat sau laudat, Leul sufera de "obsesia scenei". De-aia se si comporta atat de teatral, de-acolo vin gesturile largi si dramatice, pozitiile si "pozele" lui studiate. Are nevoie de aplauze si de complimente, vrea pozitie sociala, renume, diplome si decoratii. In fond, Leii sunt niste oameni deosebiti, plini de vitalitate si resurse, optimisti, nobili, loiali si generosi. Nu le cade bine cand sunt tradati sau subapreciati si sunt foarte posesivi. Analizand lucrurile mai atent, iti dai seama ca in adancul lor sunt terorizati de gandul ratarii, singuratatii sau al lipsei de afectiune. Numai ca sunt atat de mandri, incat nu si-ar recunoaste niciodata temerile. Iar atunci pareaza.
Nou nascutul in zodia Leului: 23.07-22.08
Semn de Foc, caracterizat de verbul "A vrea", piatra pretioasa Rubin, Carneol de foc, Citrin, Diamant; culoare subtila Galben-oranj.
Nativul prezinta un temperament coleric, dinamic, plin de forta si vitalitate si cu o vointa puternica. Ii place sa comande, iubeste onorurile si este un sef innascut. Inca din copilarie va conduce grupul de colegi de joaca, ca un adevarat lider. Autoritar si cu aer de superioritate, poate deveni un adevarat tiran sau dictator cu cei din jur. Dotat cu multe calitati, bun organizator, facut pentru munca de raspundere, in orice domeniu va activ, va fi conducator.
Baietii: Au un inalt simt al dreptatii, sunt emotivi si impetuosi, au nevoie de anturaj si cauta sa atraga atentia tuturor asupra lor. Se impun cu naturalete si isi comanda grupul de joaca, fiind centrul interesului celorlalti. Trebuie supravegheati si temperati cu multa afectiune si inteligenta, fiind foarte orgoliosi nu suporta sa fie dojeniti fata de straini.
Fetele: Foarte orgolioase, nu suporta contrazicere, nu se indoiesc niciodata de dreptatea lor. Nu-si recunoasc greselile, nu suporta dojana, fiind convinse de superioritatea lor. De mica ii plac cei ce o lingusesc, parintii trebuind sa o indrume cu multa iubire si atentie.
Decada 1: 23.07-31.07 (AICI TE VEI INCADRA , DRAGA , SERGE )
Contradictie in manifestarile nativului, entuziasmul infrant de o intelepciune sobra, vanitos si obsedat de banuieli, ia greu decizii. Totusi reusesc in ceea ce face.
Decada 2: 01.08-10.07
Calitatile native se limpezesc, devin mai sensibili, iar simtul dreptatii modereaza tendinta de orgoliu. Plini de bun simt, vor sti sa-si tempereze caracterul impulsiv.
Decada 3: 11.08-22.08
Fire inflacarata, entuziasta si combativa, isi va domina tendintele rele spre exces.
Boli: Sanatatea este legata de echilibrul psihic in principal. Punctul slab este de obicei inima, datorita trairilor prea intense. Pot suferi de dureri lombare si dorsale, febra brusca, circulatie sangvina dificila.
SEMNIFICATIA NUMELUI
Sergiu
- (lat. "sergius") - "servare" = "a salva", "servus" = "servitor" (lui Fainu nu-i prea convine semnificatia numelui ..... servitor !! ,dar eu vad intotdeauna partea plina a paharului – servitor al lui Dumnezeu , al dreptatii , al binelui , bla bla .... dar mai bine spus ,eu cred ca Sergiu vine de la "servare" = "a salva")
Numele de Sergiu reproduce un vechi nume gentilic roman - Sergius (femininul Sergia era numele gintii sau tribului respectiv), care, in ciuda unor incercari de a-l explica, ramane un mister din punctul de vedere al originii si semnificatiei sale. El poate fi inteles ca "cel care face parte din ginta Sergia". Ca multe alte nume romane, Sergius poate fi socotit un termen de provenienta etrusca, cu un sens de "slujitor", "ingrijitor" sau "supraveghetor". In onomastica eruopeana, numele a patruns pe cale culta prin intermediul grecescului Sergios (nume sub care a slujit unul dintre cei mai importanti patriarhi ai Constantinopolului). De aici este luat de slavi si devine popular in randul rusilor, datorita unui sfant din secolul al XIV-lea. Sf. Serghei monarhul, un calugar care este supranumit "parintele monahismului rusesc", este socotit ctitor a peste 40 de manastiri pe teritoriul Rusiei. Numele este preluat de francezi si mai tarziu apare si la noi in tara. Forme ca Serghie, Sarghie sau Sarghie au aparut cu multe secole in urma, fara a avea, insa, o mare raspandire. In prezent, sub influenta onomasticii occidentale, Serghei se bucura de o mai buna frecventa sub actuala sa forma de Sergiu. Atestate in numeroase documente din timpul domnitorului Stefan cel Mare, amintim variante ale numelui: Serghiescu, Sarghie, Sarghe, Sargul, Sirghie, Sarjici, Sergescu, Serghievici, Serghiuta, Sergovici etc. In limba franceza intalnim forma masculina de Serge, in italiana - Sergio, in maghiara - Szergiusz, bulgara si rusa - Serghei si Serioja. Serghei Rahmaninov, celebrul compozitor rus, si poetul Serghei Aleksandrovici Esenin au popularizat numele in intreaga Europa si nu numai.
MATEI [ebraica] Mattithyahu = dar de la Dumnezeu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu