miercuri, 23 februarie 2011

Retete

Piure de dovlecel  

Ingrediente:
140 g de dovleac ;
1 galbenus ou tare 
Mod de preparare:
Se curata dovleacul, se elimina fibrele, samburii si, bineinteles, coaja, apoi se taie in bucati. Se fierb bucatile de dovleac in oala sub presiune. Intre timp se fierbe un ou tare. Dupa ce au fiert legumele, se scurg si se adauga galbenusul, apoi se zdrobesc toate.



Piure de mar si  portocala ( 5-6 luni)

Ingrediente    

1000 g mere golden

90 g portocale

apa 


Mod de preparare
Decojeste marul, scoate-i samburii, taie in bucatele mici. Feliile de portocala taie-le marunt, arunca pielitele mai groase si samburii.
Fierbe totul timp de 10 minute la vapori. Strecoara si arunca lichidul de fierbere. Da prin mixer, serveste cald sau rece.

Pasta de carne cu cartofi (6 luni)

Ingrediente
2 pulpe de pui dezosate
2 cartofi de marime medie
1 ceapa
verdeata
1 iaurt de 150 g

Mod de preparare
Se fierbe bine carnea, pana cand devine frageda. Se raceste. Intre timp, cartofii, curatati de coaja si spalati, se fierb in apa nesarata, impreuna cu verdeata. Se da apoi carne prin masina de tocat sau se toaca marunt cu un cutit.
Cartofii se scot din apa, se curg, apoi se zdrobesc bine si se amesteca cu carnea maruntita sau tocata.
Se adauga iaurtul  si se amesteca pana se obtine o crema groasa.
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu