joi, 5 ianuarie 2012

A fost odata ca-n povesti .....

..... a fost si nu mai este !
A fost odata liniste , puteai sa dormi cand iti doreai , sa faci cumparaturi in liniste , sa faci ceea ce voiai , cand voiai . Dar asta era in era î. S (inainte de Sergiu) .
Chiar il intrebam intr-o zi pe Fainu , ce faceam noi inainte .  Mai nimic  .
E greu , e obositor , ba enervant de multe ori , dar nu se compara cu nimic .
Acum totul este despre Sergiu ,  cu  Sergiu , pt Sergiu .
 Timpul a trecut ca nebunu ', mai ieri era un puiut de om , iar azi e baiat mare . Se chinuie sa vorbeasca , se incrunta , se enerveaza cateodata si nu-i iese decat ceva asemanator cu chineza sau coreana , ceva de genu' .
Tîîdaa , tîînaa si alte sunete greu de reprodus . Dar si ceva asemanator cu 7 - șap..tee .
Alearga neobosit , urca si coboara trepte tot intr-o veselie , se uita pe sub masini dupa pisici , striga dupa catei si pasarele , e fascinat de cai si ambulante .
Face totul de capul lui , nu ma baga deloc in seama , degeaba ii spun " Sergiu ,  nu acolo ", " vino inapoi " , " hai acasa " , aude , dar se face ca ploua .
Ar sta toata ziua afara , sa alerge , sa cerceteze , sa se bage-n toti boschetii , sa faca tot ce-i pofteste inimioara .


cochetand cu olita
Nu vrea sa stea prea mult pe olita , e o joaca pt el , se aseaza putin si apoi fuge chicotind .  Macar isi duce singur pampers-ul la gunoi si apoi se aplauda . Asa e el , daca face ceva nemaipomenit si nu-l lauzi , se aplauda singur , rade si sare-n sus .

in oraselul copiilor cu tat 


e chiar buna frisca asta 







 Doamne , ce-i mai place sa se ascunda . Se piteste dupa usa si nu scoate niciun sunet , chiar daca eu il strig . Iar cand il descopar , e veselie mare .


Acum isi pune singur caciula , de fapt pe a lui tat . Si cand ma gandesc ca la inceput trebuia sa-l scot in fata blocului , sa-i distraga masinile atentia ca eu sa-i pot pune caciulita . Si apoi cand se vedea in oglinda si observa ca are caciula pe cap , si-o smulgea de indata . Acum o trage pe ochi si face bau .








Alte pasiuni de moment ? desenele animate , dar nu oricare , are si el preferinte - Oaza lui Oscar , Roary , Chuggington , Curiosul George , Clubul lui Mickey Mouse  . Sta atat de concentrat si de cuminte incat mai vin sa-l urmaresc . Ma uit la el de pe hol in oglinda si el stie . Ma priveste si el , tot in oglinda , cu un suras strengaresc . 
Si muzica e pasiunea lui , daca nu aude la televizor , atunci vine in bucatarie si da drumul la radio si danseaza . Si ce scheme pe el ! Sophie a lui Maximilian , Tot mai sus - Guess Who , Welcome to St Tropez - il fac sa topaie instant .
Tot la fel de repede aude si telefonul si fuge intr-un suflet sa mi-l aduca . 
Ce mai , fiecare zi e plina de noutati , cu fiecare zi e mai perspicace , dar si mai curios si pus pe șotii .
Am invatat ca astea vin impreuna , nu se poate altfel . 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu