Biscuiti de casa pt bebe
- 2 cani lapte
- 1/2 cana apa calduta
- 1/2 cana unt
- 2 galbenusuri batute
- 1 lingura sare
- 8 cani (aproximativ) faina
- 4 linguri zahar
- 2 linguri drojdie uscata activa
Incalzeste untul, laptele, sarea si 2 linguri de zahar la foc mic. Ia amestecul de pe foc si raceste-l pana ramane doar putin caldut. Intr-un alt bol, dizolva drojdia si 2 linguri de zahar in apa calduta. Acopera bolul cu drojdie si lasa-l sa stea pana apar bule la suprafata.
Combina laptele cu drojdia si amesteca. Bate galbenusurile, apoi adauga-le amestecului. Adauga treptat 3 cani de faina. Amesteca aluatul bine, apoi adauga restul de faina treptat, cate o cana pe rand pentru a obtine un aluat moale.
Daca se intareste prea mult, nu mai adauga faina. Aseaza aluatul pe o placa data cu faina si framanta-l pana devine neted si elastic.
Aseaza apoi aluatul intr-un bol uns, invartindu-l pe toate partile ca sa fie bine acoperit cu ulei. Acopera bolul si lasa aluatul sa creasca pana se dubleaza ca volum. Imparte apoi aluatul in bilute mici. Aseaza bilutele in tava, la distante de 5 cm.
Lasa aluatul sa creasca pana se dubleaza ca volum. Baga tava la cuptor, la 190 grade, pentru 10-5 minute pana cand bilutele capata o culoare maro-aurie. Se obtin aproximativ 24 de bucati.
Biscuiti pentru bebelusi cu aroma de vanilie
- 2 oua batute
- 1 cana zahar
- 1 ½ lingurita vanilie
- 2 - 2 ½ cani faina
Adauga ouale, zaharul, vanilia si faina intr-un vas mare. Amesteca bine. Formeaza aluatul intr-o minge si aseaza-l pe o suprafata cu faina. Intinde-l astfel incat sa aiba grosimea de aproximativ jumatate de centimetru.
Taie aluatul fie cu forme amuzante, fie in “bastonase” pe care copilul le poate tine in mana cu usurinta. Aseaza-le pe o tava unsa si lasa-le sa stea cel putin 10 ore. Apoi baga totul la cuptor, la 160 grade, pentru 17-20 minute.
Biscuiti pentru bebe din grau
- 1 cana faina de grau integral
- 1 cana germeni de grau
- 2/3 cana lapte
- 4 linguri margarina topita si racita
- 1/2 lingurita vanilie, optional
- 1 lingura zahar brun
Amesteca laptele, margarina, zaharul brun si vanilia. Adauga germenii de grau si apoi faina cat cuprinde pentru a obtine un aluat. Framanta-l aproximativ 10 minute, pana devine neted.
Taie “bastonase” de 1/5 cm si aseaza-le pe o tava unsa. Baga totul la cuptor, la 175 grade, timp de 40 minute, pana capata o culoare maronie si se intaresc.
Biscuiti de cereale
- 1 cana faina
- 1 cana cereale uscate pentru bebelusi (de exemplu: orez cu banane, ovaz cu mere)
- 3 linguri ulei de rapita
- Apa rece
Intr-un vas mare, amesteca faina si cerealele. Adauga uleiul si apa rece pentru a obtine aluatul. Intinde-l pe o suprafata cu faina si taie-l in diverse forme. Aseaza-le intr-o tava si baga-le la cuptor, la 220 grade, pentru 10-11 minute pana se fac maronii. Lasa-le sa se raceasca.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu